Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Събор на народното творчество и животновъдство "РОЖЕН" 2015

Свий
X
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Събор на народното творчество и животновъдство "РОЖЕН" 2015

Отдавнашна е първата организация - през 1898 г. свещеник Ангел Инджов пали искрата. Оттогава много вода е изтекла, само мястото е същото. Поколенията са други.

Роженският събор, по онова време, е бил мястото, където родовете са се виждали, разправяли са си кой, как е преживял, накъде на гурбет е тръгнал, как е родата, кой се е споминал. През годините съборът е бил сигурният източник на достоверна информация, която иначе я донесе някой, я не. Почитали са се светците покровители в малки параклисчета и са се правели курбани. Свирните и веселията винаги са били там, та дори и онези получили лоша вест, да им се зарадва сърцето. И така се изнизали много години, поколения и съдби човешки... Има ли останало нещо от предишните събори в днешно време, не се наемам да кажа.

Събор на народното творчество и животновъдство "РОЖЕН" 2015 е тазгодишното събитие - така бе обявено и разгласено. Възстановяване на традицията за едни, за други голямо и пъстро сборище, нещо ново или просто панаир. Тук вероятно читателя ще очаква, да се впусна в описания на това какво е било, организация и прочие. Аз обаче няма! Кой ли не е писал вече, или пък ще напише, с всички подробности, за и против. В целия този океан, моите думи ще вземат да се удавят. Ще спомена само, че всеки търси и гледа това, което може да разбере и види. А кой каквото търси, това и намира, прочие снима..., а другото подминава...

​И аз така. Ще споделя това, което съм намерил за хубаво и имам причина да го покажа. Бях ограничен откъм време. Нямам, нито претенции за изчерпателност, нито за хронология или още по-малко, да съм обърнал внимание на всички. Щеше ми се, но не съм дрон. Ходя пеш, при това нося обективи и стъкла, колкото за всичките дронове от тази страна на планината... Извинявам се и на всички, които вместо интересна гледка са зяпали моята раницата. Да си по-височък е известно предимство за фотограф, пък и ей сега след малко ще погледнете (който иска) през обектива, нали снимам, после публикувам. А! И много приятели видях! Сигурно още толкова, че и повече съм пропуснал, докато съм зяпал през обектива. На тях задочно поздрави!

Хубостите са по-редки и си заслужава да се потърсят. Китайците казват, ти по-добре веднъж покажи, отколкото сто пъти да разкажеш. Затова и следват фотографиите - какво видях аз.

Внимание: Изображенията в тази тема са публикувани с размери 1920 пиксела (по-дългата страна). Софтуерът на форумите ще ги форматира според размера, допустим от вашия браузер. Ако желаете да разгледате снимка в нейната пълна разрешителна способност, отворете я индивидуално. (Изисква различни действия в зависимост от браузера ви.) Изображенията са съобразени с възможностите на типичен монитор, който е в състояние да визуализира sRGB цветно пространство (калибриран). Общият размер на снимките е голям и ако вашата интернет връзка не е достатъчно бърза, ще се наложи да изчакате за зареждане на всички изображения.
    ADV-Bulgaria.com/member/2

Галерия изображения:
    (След като отворите галерията, ако желаете да разгледате някоя снимка в пълната ѝ разделителна способност, кликнете върху нея - препоръчително със средния бутон на мишката, за нов "прозорец")

Коментар

Имаше всичко, хора, говеда всякакви (много), въртележки, кучета, че даже и самолети прелетяха.

Военните взеха участие със стари, но като че ли вечни и мега здрави "фенерчета" - (зенитни):

Галерия изображения:
      (След като отворите галерията, ако желаете да разгледате някоя снимка в пълната ѝ разделителна способност, кликнете върху нея - препоръчително със средния бутон на мишката, за нов "прозорец")

Коментар

Галерия изображения:

Коментар

Коментар

От всичко, което аз видях, голямо впечатление ми направиха прабългарска школа „Багатур”. Сериозни мъже и девойки. Обичат, каквото са решили, да го правят. И то си им личи. Ако нещо се прави с желание и обич, то е силно и красиво. Когато накрая, един от техните хора мина покрай мен с коня, вдигнах ръка за поздрав и ударихме длани. Рядко ми се случва някой да ме мръдне. Тежа си подобаващо, но момъка с коня беше от рядко срещан напоследък вид - истински мъж. Браво и похвала! Дано това, за което се трудят и така харесват и за в бъдеще да им се отдава и да го разпространяват.

Изображения: Фотограф Венцислав Петров

Изображенията са заснети с:

Pentax K-3, статив BENRO C2980T и обективи:
            HD PENTAX DA 15mm F4 ED AL Limited.

SMC DA* 55mm f/1.4 SDM

SMC PENTAX FA 31mm f/1.8 AL

За контакт във връзка със снимките(изисква се регистрация):
            Венцислав Петров - блог

Галерия изображения:

Коментар

Активност

Свий

В момента има 1 потребител онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 70 в 03:06 на 18-02-2016.

Зареждам...
            X