Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Карбонова основа Gitzo Systematic 5-та серия + Флуидна глава Gitzo GHFG1

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Карбонова основа Gitzo Systematic 5-та серия + Флуидна глава Gitzo GHFG1

  Не знам колко фотографи имат автомобил Ролс Ройс, но пък знам такива със стативи Gitzo, а то е почти същото Извън рамките на шегата, Gitzo е освен мечта за много фотографи но и реално постижение показващо докъде може да се стигне технологията на един статив?

  Картинките и клиповете в нета са едно, но реалното усещане в ръката е несравнимо. Очаквах още в началото да бъда изненадан, но не и по начина по който се случи. Статива беше отворен и с монтирана главата за която по-надолу ще пиша. И стоеше като една скулптура... :- Изящна, солидна и... масивна. Понечих да го вдигна, инстиктивно напрегнах мускули... и статива щеше да излети. Никаква корелация между визия и тегло... и усещане за солидност. Това което виждах и онова което повдигах бяха сякаш съвсем различни две неща... "Земля в илюминаторе..." почувствах се, като че съм на Международната космическа станция и преметите са безтегловни.

  Добре, време е за тест и проверка в реални условия.

  От идея до реализация, две крачки, даже една. Gitzo флуидна глава тип люлка GHFG1 му пасна идеално. Комбинацията веднага в боя, т.е. в гората натоварени съответно с каквото тежко имах под ръка и от което имам негативни впечатления с другият ми статив. Люлката е идеална за сериозни телеобективи и разбира се за зрителни тръби, при това както виждам без ограничение на размера.

  С дълга зрителна тръба е неудобно на стандартен статив. Каквото и да правите и най-малкото сътресение се вижда буквално. Комбинацията Gitzo статив с глава люлка обаче определено работи... и то как... Трудно може да се намери забележка, а комфорта е на ниво. Леко и плавно движение, добре контролирана фрикция, флуидната глава работи плавно и всички "врътки" са много "информативни". И освен всичко вече не ми трябва да си имам едно наум, когато се налагат фини корекции. Просто се отхлабва, мести колкото е нужно и се затяга... И при затягането няма изместване..., никакво. Освен че ми хареса, че е удобно, но и някак луксозно се работи.

  ("кликнете" върху изображенията за да ги видите в голям размер)

  Натиснете снимката за да я уголемите Име:_IMG0203.jpg Прегледи:1 Размер:397.3 КБ ID:5301
  .

  Време е да тествам фотографската част. Най-тежкият ми обектив в момента е 70-200. Факт е, че макар солиден и тежък на този статив и глава е сякаш безтегловен. Не може да натовари комбинацията статив глава достатъчно че да усетя "мъка" някаква. Ще трябва да изчакам 560мм/f5.6 да пристигне може би с него ще е по-реалистично.

  Натиснете снимката за да я уголемите Име:_IMG2655_1.jpg Прегледи:1 Размер:543.0 КБ ID:5171  Споменах за прецизната изработка на всеки детайл и на особеното чувство за съвършенство, което "лъха" от този статив и глава. Направих и няколко кадъра, надявам се поне частично да могат да предадат тези малки детайли които така радват.

  ("кликнете" върху изображенията за да ги видите в голям размер)

  Натиснете снимката за да я уголемите Име:Pic_01.jpg Прегледи:1 Размер:647.7 КБ ID:5200
  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:Pic_03.jpgПрегледи:1Размер:757.5 КБID:5202
  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:Pic_04.jpgПрегледи:1Размер:659.7 КБID:5203
  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:Pic_02.jpgПрегледи:1Размер:455.6 КБID:5201


  Пиша тези възторжени впечатления само след два дни "запознанство", а предполагам, че по-дълга работа с този статив и глава ще има опасни последици... С хубавото лесно се свиква, но пък трудно се отвиква казват хората... и ми нашепва моят добре трениран в тази насока вътрешен глас. В интерес на истината тези два дни ми бяха достатъчни за да започна да гледам на марката с други очи. И скоро ще пиша още едно ревю


  Gitzo остави отлично впечатление у мен и особено приятно е "усещането" за перфектност в детайлите. Дали бих го препоръчал? Ха, ха... Оставям на вас да решите, във всеки случай и да не сте фотограф, можете спокойно да си го сложите в хола като произведение на изкуството... И ще изглежда футуристично, перфектно, изящно и луксозно...


  Тези няколко думи са първите ми впечатления от една марка която до скоро не беше популярна в България. Надявам се ще имам много поводи да допълвам тази статия с положителни впечатления.


  Представител за България на Gitzo е фирма Dynaphos

  Динафос ЕООД
  София, Студентски град
  ул. Александър Фол № 2, зад Магазин Фантастико

  Тел.: (02) 4901 555; 0888 114 920;
  E-mail: info@dynaphos.com
  Прикачени файлове
  VPetrov.photography
Зареждам...
X