Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ХРАМ СВЕТИ НИКОЛАЙ МИРЛИКИЙСКИ ЧУДОТВОРЕЦ

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • ХРАМ СВЕТИ НИКОЛАЙ МИРЛИКИЙСКИ ЧУДОТВОРЕЦ

  24-12-2014, 01:14


  ХРАМ СВЕТИ НИКОЛАЙ МИРЛИКИЙСКИ ЧУДОТВОРЕЦ или по известен като Руската църква е основан през 1907 година. Намира се в центъра на София, особено красив, своеобразен и е една от забележителностите на София.

  Подворие на Руската Православна църква в България. Първоначално предназначен за дипломатическата мисия на Русия в България, постепенно храмът заема специално място като институционална връзка между Българска Православна църква и Руската Православна църква.

  Настоятел на този храм дълги години е и Руският Православен Владика - Архиепископ Серафим, повече познат за много като Софийският Чудотворец. Криптата на храма сега е неговият последен дом.

  ХРАМ СВЕТИ НИКОЛАЙ МИРЛИКИЙСКИ ЧУДОТВОРЕЦ е с уникална и неповторима архитектура, вътрешна уредба и украса. Много от стенописите са с особено високо образно послание, а в криптата могат да се видят и такива рисувани през 1995 и представящи един своеобразен мост между минало и настояще.

  Трудно е да се представи един храм и толкова сложна архитектура в снимки, още по-малко е възможно да бъде предадено великолепието, особена и характерна храмова служба.
  Фотограф: Венцислав Петров (VPetrov.photography)  Всички изображения са заснети с Pentax K-3, статив BENRO C2980T и обективи SMC DA* 55mm f/1.4 SDM, HD PENTAX DA 15mm F4 ED AL Limited.

  VPetrov.photography
Зареждам...
X