Обява

Свий
Няма добавени обяви.

SFU Тактически панталон от Helikon-Tex

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • SFU Тактически панталон от Helikon-Tex

  Като привърженик на удобните и функционални дрехи отдавна съм привлечен от т.нар. тактически облекла( повече за това какво е тактически стил тук - http://adv-bulgaria.com/forum/main-c...86%D0%B8%D1%8F ) Многофункционалната им конструкция, резултат от използването им в реални бойни условия ги прави подходящи и за активен спорт и специфични дейности като лова например. За себе си отдавна търсех леки панталони от естествен материиал, които да ми позволяват да ги нося и в града, без да се набивам на очи, и в планината, и на стрелбището. И миналата година ги открих в лицето на модела Special Forces Uniform на полската компания Helikon-Tex.

  Но преди да нагазя в детайлите малко история, кои са Helikon-Tex? Полска компания с 30 години история, основана през далечната 1983 година, още в социалистическата епоха. Това е един от основните доставчици на полската армия, със собствени производствени мошности в района на град Вроцлав. Работят с качествени материали и технологии като Teflon, Sapndex, Shark Skin и различни дишащи и еластични материали. Изработват широка гама не само от облекло като якета, панталони, ризи , шапки и прочие , но и малко на брой, но качествени раници, чанти и Molle съвместини джобове и калъфи за различно оборудване. Облеклата им са групирани в различни линии – UTL – Urban Tactical Line, SFU – Special Forces Uniform, ACU – Army Combat Uniform, TCU – Tactical Combat Uniform и още доста други. Тези различни серии таргетират определени тясно специализирани групи ползватели, които имат нужда от точното облекло при изпълнението на конкретни задачи. Helikon-Tex са и представители на някои марки оборудване, като ножове и посуда, на други производители . Повече за Helikon-Tex може да откриете тук - http://arms-bg.com/. В www.ADV-Bulgaria.com вече сме представяли облекло http://adv-bulgaria.com/forum/main-c...on-tex-layer-7 и раници http://adv-bulgaria.com/forum/main-c...-25-литра на фирмата.

  Аз подробно ще се спра на гореспоменатите панталони. С какво те ми грабнаха окото и защо вече има 4 чифта? Първо, дизайна. Без да бъдат прекалено набиващи се на очи, панталоните са напълно функционални според съвременните изисквания и в същото време имат малко неокалсически на вид.

  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:P1300046.jpgПрегледи:1Размер:313.8 КБID:3558

  Не се набиват на очи и могат да се носят дори със спортна риза и маратонки. Позволяват огромна свобода на движение. Конструкцията им е гъвкава и свободна, високо вдигнати крака или плътно сгъване не са проблем и не причиняват каквото и да е неудобство.

  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:P1300062.jpgПрегледи:1Размер:246.4 КБID:3559

  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:P1300068.jpgПрегледи:1Размер:326.4 КБID:3560

  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:_IMG0179.jpgПрегледи:1Размер:378.0 КБID:3583

  Могат да бъдат закупени в пет цвята – бежов, черен, зелен, койот( нещо средно между бежово и зелено) и светъл камуфлаж. Аз притежавам три от тези цветове, като от бежовия имам два чифта

  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:_IMG5960_DxO.jpgПрегледи:1Размер:329.5 КБID:3602

  Има разлика и в материала на изработка – бежовия и камуфлажния варианти са от 100% памучен плат тип рипстоп, а останалите са от 60% памук и 40% полиестер, отново обединени в рипстоп плат. Първия вариант плат е по-мек, но има недостатъка по-лесно да се цапа и една идея по-лесно да пропуска вятър. Теглото на панталона е 690 грама при 100% памучния вариант и 790 грама при този от смес памк с полиестер. Малко повече за детайлите и „екстрите“ на панталона. Всички шевове са прецизно изпълнени, а на важните места са и двойни.

  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:_IMG5962_DxO.jpgПрегледи:1Размер:509.1 КБID:3606

  На кръста отстрани има две катарами с текстилна лента, които позволяват пристягане в определени граници в зависимост от ширината на талията.

  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:_IMG5958_DxO.jpgПрегледи:1Размер:330.3 КБID:3604

  Отдолу, на крачолите има връзки, с които панталона може да бъде пристегнат върху обувките, или да бъдат развързани и крачолите свободно да покриват обувките или да бъдат натикани в тях.

  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:_IMG5959_DxO.jpgПрегледи:1Размер:244.9 КБID:3605

  Гайките за колана са широки и здрави. По отношение на джобовете броя, мястото и размера им е оптимално избран. На стандартното място отпред има два класически вътрешни и доста големи джоба. Под тях има два малки скрити джоба без капаци, изключително удобни за носене на телефон или дори фотоапарат.

  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:_IMG5951_DxO.jpgПрегледи:1Размер:329.4 КБID:3607

  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:_IMG5950_DxO.jpgПрегледи:1Размер:372.3 КБID:3608

  Но удобни само в изправено положение, когато човек е седнал в автомобила например, достъпа до тях е практически невъзможен. Отстрани на панталона има два външни, т.нар Карго джобове с голям размер с капак, закопчаващи се със здрава велкро лента.

  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:_IMG5949_DxO.jpgПрегледи:1Размер:321.7 КБID:3609

  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:_IMG5948_DxO.jpgПрегледи:1Размер:293.7 КБID:3610

  Както личи и от снимките, побират огромен обем - в случая 2 половин литрови бутилки безалкохолно и в затворено положение трудно личи колко едри предмет има вътре. Тук е мястото да отбележа, че единственото слабо място, което открих след 6 месеца носене на панталона е именно тази велкро лента за затваряне на тези джобове и по точно конците и шевовете, с която е пришита. Самата лента е изключително здрава и се прихваща страхотно и именно тази здравина при отлепване създава сериозно напрежение, което явно дойде в повечко на конците и те се скъсаха.

  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:_IMG5961_DxO.jpgПрегледи:1Размер:193.7 КБID:3611

  На десния крачол има едно чудесно малко джобче непосредствено под коляното на външната страна, което идеално пасва на сгъваемия нож, който нося ежедневно.

  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:_IMG5954_DxO.jpgПрегледи:1Размер:261.3 КБID:3612

  И още повече, в седнало положение то е още по-лесно достъпно и удобно. Естествено, и отзад са налични двойка класически вътрешни джобове без капак, но с велкро ленти.

  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:_IMG5952_DxO.jpgПрегледи:1Размер:283.2 КБID:3613

  Много практични са двойното усилване в зоната на седалището и вътрешната част на краката

  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:_IMG5957_DxO.jpgПрегледи:1Размер:252.9 КБID:3614

  и плоските джобове на коленете, в които при нужда може да бъде поставено нещо меко и гъвкаво, което да пази най-уязвимата част на крака при по-тежки и специфични дейности.

  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:_IMG5956_DxO.jpgПрегледи:1Размер:234.1 КБID:3615

  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:_IMG5955_DxO.jpgПрегледи:1Размер:222.9 КБID:3616

  И още нещо твърде практично, отпред панталона е с копчета, а не цип. Покойния ми баща казваше, че скъсаното копче може и с тел да го зашиеш, а счупения цип нищо не го поправя.

  Ако трябва да обобщя 6 месечния си"опит" в носенето на този модел, от който имам 4 чифта, то това са няколко думи - удобство, многофункционалност, практичност. Освен скъсаното велкро лента на едно-единствено място, за тези 6 месеца другото дребно нещо е лекото избледняване на цвета заради интензивното пране. Тук може да видите носения 6 месеца панталон на фона на нов такъв( отгоре е стария панталон)

  Натиснете снимката за да я уголемитеИме:_IMG5947_DxO.jpgПрегледи:2Размер:324.0 КБID:3617

  Накрая, още нещо, изключително конкурентната цена, съпоставена с качеството на този продукт определено го прави отличен избор за всеки, който търси универсален панталон и за града, и за гората. Към момента на ревюто панталона струва 60 лева, предлага се и в мъжки и в дамски вариант от размери XS до XXL - http://arms-bg.com/%D1%82%D0%B0%D0%B...top-black.html  Плюсовете на панталона са следните:
  + конкурентна цена
  + отлично съотношение цена/качество
  + разнообразие от размери и цветове
  + функционални
  + много удобни за носене

  Минуси, които бих отбелязал са:
  - Недостатъчно здрави шевове за пришиване на велкро лентата на джобовете
  - Малките джобове отпред са неизползваеми в седнало положение
Зареждам...
X